اس ام دی (SMD) چیست؟
امروزه در زمینه روشنایی و نورپردازی ، کاربردهای کلمه SMD مانند پروژکتور اس ام دی را به وفور می شنویم. SMD مخفف عبارت Surface Mount Device به معنای قطعات نصب شده روی سطح می باشد.
تجهیزات نصب سطحی ، تجهیزاتی هستند که به روش فناوری SMT یا همان Surface Mount Technology بر روی مدارهای چاپی نصب می شوند. منظور از SMT شیوه نصب قطعات برروی برد الکترونیکی می باشد.
از سال ۱۹۸۰ تکنولوژی SMT به طور گسترده مورد استفاده قرار گرفت. به محض فراگیر شدن این تکنولوژی ، تحول عظیمی در تبدیل قطعات معمول پایه دار به قطعات SMD شکل گرفت و این تکنولوژی در حوزه روشنایی مورد توجه بسیار زیادی قرار گرفت.
سوال فوق از مهم ترین و پرتکرارترین سوالاتی است که مشتریان در هنگام خرید محصولات روشنایی با آن مواجه می گردند و به دلیل محدود بودن منابع فارسی زبان پاسخ مناسبی برای آن نمی یابند و همین امر موجب می گردد برخی از عرضه کنندگان بنا به عدم آگاهی و یا منافع شخصی، مشتری را درست راهنمایی نکرده و در نهایت نیاز مشتری به درستی مرتفع نگردد.
مزایای تکنولوژی SMD
- کاهش خطا در تولید به علت کاهش میزان دخالت نیروهای انسانی
- افزایش سرعت تولید
- افزایش کارایی دستگاه
- کاهش تولید گرما و صرفه جویی در مصرف انرژی
- افزیش طول عمر دستگاه
چراغ اس ام دی (SMD) چیست؟
اولین و مهمترین نکته ای که باید بدانیم این است که جدیدترین تکنولوژی نور دنیا تا زمان نگارش این مقاله تکنولوژی ال ای دی بوده و تمامی اصطلاحات دیگر همانند اس ام دی و دی او بی و کامپکت و … به روش های مختلف طراحی و نصب آن اطلاق می گردد و به بیان دیگر اس ام دی، دی او بی، سی او بی، کامپکت همگی ال ای دی هایی هستند در مدل ها و پکیج های مختلف که برای کاربردهای متفاوت بوجود آمده اند و هیچ کدام تکنولوژی های جدید تر و یا مرغوب تر نیستند!
در چراغ ها یا نورافکن های SMD تعداد مشخصی ال ای دی روی یک برد آلومینیومی قرار گرفته اند، در چراغ ها یا نورافکن های COB تمامی چیپ ها به صورت فشرده در یک پکیج قرار گرفته اند و هر دو تکنیک SMD و COB از کارآمدترین تکنیک ها در صنعت روشنایی بوده و بر خلاف تفکری که به اشتباه شکل گرفته تفاوتی در کیفیت یا راندمان ندارند، تنها عاملی که باعث افزایش شدت روشنایی، طول عمر، درخشندگی و شفافیت نور می گردد کیفیت و مرغوبیت چیپ های ال ای دی به کار رفته در آنهاست.
حال اگر بخواهیم به تفاوت اس ام دی و سی او بی اشاره کنیم به زبان ساده می توان گفت که در مدارهای اس ام دی چینش چیپ های ال ای دی ها پراکنده و در نتیجه نور پراکنده تری خواهیم داشت، ولی در مدارهای سی او بی چینش چیپ های ال ای دی ها متمرکز بوده و نور خروجی متمرکز خواهیم داشت. به طور کلی چراغ های سی او بی با توجه به ساختاری که دارند (به صورت فشرده و متمرکز می باشند) هزینه ساخت پایین تری نسبت به چراغ های اس ام دی دارند. از دیگر تفاوت میان آن ها می توان گفت در چراغ های اس ام دی با توجه به فاصله بیشتر چیپ ها حرارت بهتر دفع شده و دمای محصول پایین تر می باشد که در نهایت منجر به طول عمر بالاتر نورافکن می گردد.